Nerslag i verkligheten

Nerslag i verkligheten

eller i dess närhet.

Allt är inte väsentligt som skrivs här. Men heller inte oväsentligt.

Elitserien i schlager...

VäntatSkapad av Lena 08 mar, 2009 14:07

Hänger med i SM-slutspelet i hockey. 1-1 i matcher nu mellan Timrå och HV71. Och ingenting är klart förrän det är klart. Efter att ha kollat matchen på TV igår så stod TV:n på även senare på kvällen när det var Andra chansen i melodifestivalen.

Vi pratade om att det blivit lite för mycket melodifestival och lite för krångligt. Alla deltävlingar och med nya duellmomentet i år. Och Andra chansen och sen final, säkert med dueller där också. Och dessutom en internationell jury som skickade vidare en deltagare. Men plötsligt såg jag allt klart - så är ska melodifestivalen utvecklas!

Deltagarna utses tidigt på hösten. Ett grundspel inleds där alla möter alla i minst två matcher vardera - en på hemmaplan och en på bortaplan. Nån gång framåt januari-februari finns det ett finalfält och sedan är det dags för finaldueller enligt given modell. Bäst av sju dueller möts man i kvartsfinal och på samma sätt semifinal och slutligen Den Stora Finalen! Vid finns det för fördelar med det här då?

*Festivalen kan turnera på massvis av orter gång efter annan. Hela Sverige ska leva! Och alla satsningar på multiarenor i minsta håla kommer att betala sig.

*Chansen att rösta återkommer flera gånger, överbelastade telefonnät är ett minne blott!

* De som inte går till slutspel kan få kvala in till exempelvis deltagande i "Allsång på Skansen" istället.

- - -

För övrigt gillar jag "Snälla, snälla" med Caroline af Ugglas.