Nerslag i verkligheten

Nerslag i verkligheten

eller i dess närhet.

Allt är inte väsentligt som skrivs här. Men heller inte oväsentligt.

Barbapappa, "Ring så spelar vi" och ett tivolibesök

InsiktSkapad av Lena 31 aug, 2009 20:23

En av alla dessa fantastiska barnprogram jag växt upp med var Barbapappa och hans familj. Vet inte riktigt vad som gjorde dem så bra. Nu när jag är lite mer vuxen kan jag i alla fall tycka att det är oerhört praktiskt att kunna förvandlas till det som behövs mest för tillfället.

Så lyssnade jag av en slump på ”Ring så spelar vi” härom lördagen och där dök det upp en fråga om Barbapappa. Det handlade om vad namnet egentligen betyder. I min barndom tänkte jag väl aldrig på något sånt, han heter Barbapappa – punkt. Och jag är inte den som har mest koll på franskan. Men med tanke på att rubriken på frågan var ”Söt bomull” så kunde jag dra till med sockervadd. Vilket också var rätt!

Det i sin tur kunde få dimmor att skingras från ett av sommarens tivolibesök. Det var på Tibidabo i Barcelona som vi såg en Barbapappa-vagn. Just när vi passerade var det ingen där, så syftet framgick inte. Efter senaste tidens upplysning kan jag nu inse att det var nog just sockervadd det handlade om. Jag hade nog fått vänta förgäves om jag hade velat återse Barbabok eller Barbaskön!