Nerslag i verkligheten

Nerslag i verkligheten

eller i dess närhet.

Allt är inte väsentligt som skrivs här. Men heller inte oväsentligt.

Sommar, sommar, sommar

HörvärtSkapad av Lena 08 sep, 2009 19:51

Jag vet att sommaren är på upphällningen. September är en höstmånad även om jag inte riktigt har koll på om det är höst nu. Det är en helt annan sommar jag tänker på. Körde bil med MP3-spelaren laddad med tre "Sommar"-program.

Mia&Klara

Komikerduon Mia Skäringer och Klara Zimmergren som hade ett gemensamt program. Har framförallt haft koll på dem på TV och gillar deras humor. Även om det ibland gränsar till tragedi och skrattet nästan fastnar i halsen. I sitt sommarprogram pratade de ganska utlämnande men med glimt i ögat och leenden i munvrårna även när det var som mest allvarligt. Vill du lyssna på tankar om skilsmässor, sexliv och singelliv är det bara att ladda ner.

Jens Lapidus

Advokat och författare. Jag har inte läst någon av Lapidus böcker än. Men jag ska, inte minst efter att ha lyssnat på honom. Han var mer lågmäld än vad jag väntat mig. Pratade om rättssäkerhet och skrivande. I bokhyllan har jag "Aldrig fucka upp" som ljudbok så det kanske blir den till veckan. Jens sommar hittar du här.

Annika Norlin

Journalist och låtskrivare kallar hon sig själv. Många säger väl popartist. Och hon kanske är mer känd under namnen "Hello Saferide" och "Säkert!". Jag såg, och inte minst hörde, henne live under Yran 2007 och fastnade. Och hennes sommarprogram gjorde mig inte besviken. En hel del om musik, både andras och hur hon själv skapar musik. Rätt fascinerande i sitt förhållningssätt att inte vilja vara känd men nu blev det så. Så pratade hon en del om småstads-Östersund och storstads-Stockholm. Programmet är förresten inspelat på tåget mellan just Stockholm och Östersund. Med lite bakgrundshostningar och andra åka-tåg-ljud.

Varför inte en låt med Hello Saferide också. Gillar ljudeffekterna från träden och tågen och snön. Och kommentaren på hemsidan: "We filmed it at Vittjåkk. Time spent: 5 minutes. Budget: 0 Skr. I love it."