Nerslag i verkligheten

Nerslag i verkligheten

eller i dess närhet.

Allt är inte väsentligt som skrivs här. Men heller inte oväsentligt.

Mitt liv som cineast

SevärtSkapad av Lena 10 maj, 2009 20:26

När jag var liten började jag samla på biobiljetter. Jag hade ett litet träskrin, oklart varifrån det kom, som jag lade biljetterna i. Men först efter att jag skrivit ner datum, filmtitel, skådisar, vem jag gick med och vad biljetten kostade. För det här tilldrog sig på den tiden när biobiljetterna i Östersund var enkla små lappar med en stämpel på, ingen väsentlig information stod på biljetten. När jag väl hade börjat med detta så fortsatte jag förståss genom åren.

Så började skrinet vara ganska fullt för kanske 10 år sedan. Och detta måste ha sammanfallit med att jag var sjuk eller nåt. Förstår inte riktigt annars varför jag lade tid på detta. Eller jo, jag kanske förstår lite grann...och det i sig är väl sjuk. Jag började i alla fall knappa in alla filmer i ett Excel-ark. Och när jag väl hade gjort det så är det rätt enkelt att fylla på med de nya och skippa hela sparandet istället. En sak som jag upptäckte var att de gamla biljetterna var bättre! När de nyare dataskrivna kom behövda jag inte längre skriva vissa saker, men den dataskrivna texten försvinner med tiden. Som tur var så gjorde jag min inmatning innan texten helt hade upplösts och jag hade fått leva i ovisshet om min bio-historia.

Nåväl, när man nu har ett sånt fantastiskt register så kanske jag måste dela med mig av lite uppgifter. Med reservation för att jag kan ha missat några filmer längs vägen, inte minst några i min tidiga bio-karriär...

>> Sedan 1979, som min första sparade biljett var ifrån, har jag varit på minst 376 filmer.

>> Biobesöken har totalt kostat mig 24 155 SEK (summeringsfunktionen i kalkylark är väl fantastisk)

>> 1979 var jag på min första föräldrafria film. Det var jag och min kusin Carina som var på "Grease" - vuxet liksom...

>> Mitt "mesta biosällskap" är min kompis Annika, vi hade en stark bioperiod i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet.

>> Film har setts på 13 olika orter: Brunflo, Bryssel, Glasgow, Göteborg, Jönköping, Kramfors, Laholm, Sollefteå, Stockholm, Sundsvall, Uppsala, Växjö och Östersund. Ganska bra spridning. Och dessutom en film på ett nattåg.

>> Biljetterna har kostat från 30 till 110 SEK.

>> I Östersund har jag varit på Intiman, Röda Kvarn, Saga, Star och Svea-salongen. Och jag kommer kanske ihåg var alla låg också...


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Lena 08 aug, 2009 21:49

Ja du, som sagt jag kommer kanske ihåg... Åtminstone en salong fanns nere på Storgatan men jag kommer verkligen inte ihåg exakt var och alltså inte vad som ligger där idag. Däremot är jag ganska säker på att det var svartvitrutigt golv och att min farmor städade där. Och då har vi en kvar. Återkommer...

Skapad av Anders Ringnér 13 jul, 2009 21:01

Då frågar ju vän av ordning: Var låg Intiman och Star? Röda Kvarn, Saga och Svea-salongen vet jag, på respektive Appelquists optik, dendär thai-restaurangen mittemot apoteket respektive där filmstaden ligger nu. Men de två andra?